Yavru Köpeğinizin Sağlıklı Bakımı

27 Temmuz,2021

avru köpeğiniz, yaşamın ilk aylarında inanılmaz bir dönüşüm geçirir. Bu aşamada sağlığına özen gösterip sağlıklı alışkanlıklar edinmesine yardımcı olarak sağlıklı bir geleceğin temellerini atmış olursunuz.

Yavru köpeğinizin sağlığını korumak için altı ipucu

Yavru köpeğinizi sağlığını korumak için ilk haftalarda yapabileceğiniz birçok basit şey vardır. Royal Canin veteriner hekimlerin ve beslenme uzmanlarının verdiği ipuçlarına göz atın.

 

1. Yavru köpeğinizin vücut dilini anlamayı öğrenin, böylece ne zaman hasta hissettiğini anlarsınız.

2. Bir şeyin doğru olmadığını düşünüyorsanız veya yavru köpeğiniz her zamanki gibi görünmüyorsa veteriner hekiminizle konuşun.

3. Yavru köpeğinizin uzman, dengeli bir yavru köpek mamasından doğru besinleri aldığından emin olun.

 

4. Yavru köpeğinize hem gündüz hem de gece sessizce uyuması ve dinlenmesi için bol bol fırsat tanıyın.

5. Köpekler başkalarıyla birlikte olmaktan hoşlanır. Bu yüzden yavru köpeğinizle zaman geçirin ve onunla etkileşime girip oyun oynamayı unutmayın.

6. Veteriner hekiminizin önerdiği aşılama ve parazit kontrol programı takvimini daima uygulayın.

Özel beslenmeyle yavru köpeğinizin bağışıklığını güçlendirin

Yavru köpeğinizin, uzun vadede, sağlığı ve sıhhati için yaşamın ilk aylarında güçlü bir bağışıklık sistemi geliştirmesi çok önemlidir. Bilimsel olarak geliştirilen formüllerimiz uzun vadede sağlıklı büyümeyi destekler.

 

Yavru köpeğinizin ilk veteriner hekim ziyaretinden en iyi şekilde yararlanma

 

Yavru köpeğiniz kendini evinde hissettikten sonra veteriner hekime götürme zamanı gelir. Aşılar ve parazit kontrol programı gibi veteriner hekiminizin yapması gereken önemli kontrol ve tedaviler bulunur. Bu basit işlemler yavru köpeğinizin hayata en iyi şekilde başlamasına yardımcı olur.

 

Aşılar ve parazit kontrol programı

Yavru köpek aşıları ve parazit önleyici tedavi en çok belirli tarihlerde takviyelerle birlikte verildiğinde etkilidir. Veteriner hekiminiz, yavru köpeğiniz için en uygun aşı ve parazit önleyici tedavi programını size sağlayabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın

İlgili Yazılar